Supa cu galusti


Ce remediu mai bun pentru frigul de afara decat o supa cu galusti puteti gasi? Amintirile din copilarie cand bunica va dadea supa buna si fierbinte iar voi de abia asteptati sa fugiti afara vor aparea garantat.

Ingrediente:
Pentru supa de carne
2-3 morcovi
1,2 radacini patrunjel, pastarnac
1kg carne de vita
1 telina
2 cepe

Pentru galusti
1 lingura unt
1 ou
4 linguri gris
jumatate de legatura patrunjel
sare

Se pune la fiert carnea de vita cu 5l de apa. Luati spuma in nestire pana cand nu se mai produce. Curatati ceapa si o puneti intreaga la fiert.

Curatati telina, morcovii, radacina de patrunjel si cea de pastarnac si le puneti intregi la fiert atunci cand carnea e aproape gata. Cand carnea si legumele au fiert, se scoate carnea din supa si se foloseste la alta mancare – rasol, salata de boeuf. Se strecoara supa si se pune din nou la fiert.

Galustile se prepara in felul urmator. Se freaca bine untul cu ou pana ce compozitia se face ca o crema. Adaugati gris putin cate putin si amestecati. Pasta trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase. Daca e prea batoasa o sa iasa niste galusti tari iar daca e prea moale o sa vi se destrame galustile. Ideea e sa adaugati grisul putin cate putin si sa va opriti cand incepe sa se ingroase compozitia. Momentul in care va opriti e cel in care trasand urme cu furculita ele raman asa cum le-ati trasat. Amestecati patrunjelul tocat si un pic de sare in compozitia de galusti dupa care luati cate o lingura de compozitie si ii dati drumul in supa care clocoteste usor. Dupa ce ati pus toate galustile acoperiti oala si lasati sa fiarba la foc mic 20 de minute.

Din legumele fierte recuperati morcovii pe care ii puneti inapoi in supa. Adaugati in supa patrunjel tocat pentru un plus de gust.

O nebunie!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.