SUPĂ CREMĂ DE CIUPERCI

Nu stiu care este reteta clasica pentru aceasta supa. Varianta mea proprie este, bineinteles, ucigasa.
1 kg ciuperci champignon; 80 gr unt; 2 linguri de ulei de masline; 2 cepe; 1 lingură cu vârf de făină albă
1 l supa de pui; 150 ml smântână dulce; cimbru; sare, piper; 8 catei de usturoi
Ciupercile se curata prin frecare cu un prosop si se taie in lamele. Se pastreaza cateva taiate cu codita cu tot care vor fi décor pe farfuria de supa.Ceapa se taie pestisori.
In oala de supa se topeste untul impreuna cu o lingura de ulei. Se calesc ciupercile si ceapa, pana se evapora totata zeama. Se presara o lingura de faina si se stinge totul cu supa de pui fierbinte.
Se adauga putin cimbru si se lasa totul la fiert, la foc mic cam 30 minute.
Se paseaza apoi cu blenderul. Treptat se adauga smantana.
Separate, intro tigaie se incinge restul de ulei si se rumenesc feliile de ciuperci pentru décor. Acestea se scot pe un servet de hartie absorbanta.
In aceasi tigaie se rumensc foarte repede feliute subtiri de usturoi, ca niste cips-uri.
Se serveste supa fierbinte cu cips-uri de usturoi , felii de ciuperci rumenite si eventual cu crutoane de paine.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.