Sufleu de capsuni

 

 

 

 

 

Da! Mi-a reusit sufleul!

S-a umflat frumos si a ramas asa infoiat in timpul sesiunii foto si chiar dupa acea!

 

 Pentru 6 cescute:

  • 50 ml smantana pentru frişcă
  • 100 ml lapte
  • 120 g căpşuni
  • 100g zahăr pudra
  • 40ml lichior de portocale
  • 3 albuşuri
  • 2 gălbenuşuri
  • 50g amidon
  • 15g făină
  • Coaja rasa de portocala
  • 20g unt

Mod de preparare:

Am incins cuptorul la 180 °C. Am uns cu unt 6 cescute groase, de cafea şi le-am presarat cu zahăr pudră.

Am taiat jumatate din capsuni in cubulete. Inca 60g capsuni le-am taiat in sferturi si le-am pus la marinat cu o lingurita de zahar pudra si cu lichior de portocale.

Am frecat galbenusurile cu restul de zahar pudra si am batut albusurile, separat, pana au devenit o spuma foarte tare.

În paralel, am amestecat frişca si laptele împreună cu amidonul şi făina.

Am lasat totul să fiarbă la foc moale, până s-a întărit compoziţia.
Am luat vasul de pe foc si am adaugat coaja rasă de portocala.

Dupa ce s-a racit, cam 10 minute, am adaugat galbenusurile frecate cu zahar si capsunile taiat in cubulete. La sfarsit am inglobat si albusurile bătute.

Am turnat compoziţia în forme, le-am asezat pe toate pe o tavă şi le-am pus la cuptor 14 minute.

Cand s-au umflat si s-au rumenit putin am pudrat sufleurile cu zahăr pudra şi le-am servit cu capsunile marinate cu lichior.

Poftă bună!

Comenteaza