Da! Mi-a reusit sufleul!
S-a umflat frumos si a ramas asa infoiat in timpul sesiunii foto si chiar dupa acea!
Pentru 6 cescute:
- 50 ml smantana pentru frişcă
- 100 ml lapte
- 120 g căpşuni
- 100g zahăr pudra
- 40ml lichior de portocale
- 3 albuşuri
- 2 gălbenuşuri
- 50g amidon
- 15g făină
- Coaja rasa de portocala
- 20g unt
Mod de preparare:
Am incins cuptorul la 180 °C. Am uns cu unt 6 cescute groase, de cafea şi le-am presarat cu zahăr pudră.
Am taiat jumatate din capsuni in cubulete. Inca 60g capsuni le-am taiat in sferturi si le-am pus la marinat cu o lingurita de zahar pudra si cu lichior de portocale.
Am frecat galbenusurile cu restul de zahar pudra si am batut albusurile, separat, pana au devenit o spuma foarte tare.
În paralel, am amestecat frişca si laptele împreună cu amidonul şi făina.
Am lasat totul să fiarbă la foc moale, până s-a întărit compoziţia.
Am luat vasul de pe foc si am adaugat coaja rasă de portocala.
Dupa ce s-a racit, cam 10 minute, am adaugat galbenusurile frecate cu zahar si capsunile taiat in cubulete. La sfarsit am inglobat si albusurile bătute.
Am turnat compoziţia în forme, le-am asezat pe toate pe o tavă şi le-am pus la cuptor 14 minute.
Cand s-au umflat si s-au rumenit putin am pudrat sufleurile cu zahăr pudra şi le-am servit cu capsunile marinate cu lichior.
Poftă bună!