Sufleu de branza

Am reusit patru mici capodopere. Cu branza proaspata de vacuta preparata din lapte “adevarat” si cu oua cu galbenus portocaliu – “adevarate” am facut 4 sufleuri mici, ca niste bijuterii.
– 250 g branza de vaci, grasa, foarte proaspata
– 3 oua
– 50 g stafide aurii
– 120 g zahar
– un praf de sare
– un pachet zahar vanilat
– 1 lingura amidon
– 4 prune
– 20 g unt pentru uns formele

Branza de vaci se freaca cu zaharul, galbenusurile, sarea si amidonul. Se adauga zaharul vanilat si stafidele.
Se ung cu unt formele de ceramica.
Se pregateste o tava cu apa calda, in care se vor pune cele 4 forme la cuptor, si se vor coace conform procedeului “bain marie”.
Separat se bat albusurile spuma-foarte tare.
Se adauga albusurile batute, prin amestecare FOARTE USOARA in compozitia de branza si galbenusuri.
Se repartizeaza imediat in forme. Se pune deasupra cate o pruna fara sambure si se aseaza formele in tava cu apa.
Se coc circa 30 minute.
Se servesc calde, imediat ce au fost scoase din cuptor pentru a impresiona “victimele” cu aspectul infoiat al prajiturii.

Pont: Stafidele ar trebui tinute cam o ora la inmuiat in rom.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.