Sparanghel cu sos criminal

O reteta rapida, simpla, dietetica dar in acelasi timp criminala prin rafinamentul ei. Eu sunt innebunita atat dupa sparanghel cat si dupa oua asa ca ce combinatie mai buna puteam gasi. Puteti servi acest fel de mancare ca antreu dar merge foarte bine si pe post de fel principal pentru cina.

Ingrediente:
500g sparanghel – un manunchi
4 oua fierte tare
100g unt – eu am folosit 100ml de ulei de masline pentru efectul dietetic mediteranean
1 lamaie
cateva fire de patrunjel
sare si piper

Se spala sparanghelul si se curata de partea lemnoasa- se rup tijele acolo unde cedeaza usor. Se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare intr-o oala mare. Cand incepe sa fiarba apa se arunca sparanghelul in oala si nu se lasa 5 – 10 minute. Trebuie fiert al dente. Se scoate sparanghelul, se clateste cu apa rece ca sa-si mentina culoarea verde si se scurge.

Separat se fierb ouale. Se curata ouale de coaja si se pun deoparte pentru sos 2 galbenusuri. Restul se toaca. Se toopeste untul in situatia in care vreti sa comiteti o crima adevarata. Se bat cele doua galbenusuri ori cu unt ori cu ulei de masline. In sos se amesteca zeama de la lamaie, sare si piper dupa gust.

Se repartizeaza sparaghelul pe farfurii, se presata ouale tocate si patrunjel tocat si se toarna deasupra sosul.

Bon apetit!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.