Somon cu cus-cus cu caise si sos de iaurt


Dupa multe retete de prajituri iata si un fel de mancare. Unde mai pui ca e o reteta cu peste. Intrucat eu nu ma omor dupa mancat peste pot sa asigur pe cei ce se afla in aceiasi situatie ca atat sosul de iaurt cat si caisele din cus-cus fac mancabil acest fel. Cum si victima Vivi a fost satisfacuta inseamna ca gustul de peste de simte totusi.

Ingrediente:
1 legatura de ceapa verde
1 iaurt nu foarte gras
jumatate de lingurita chimen
zeama de la 2 lamai
o lingurita ghimbir ras (eu n-am avut si am folosit pudra)
somon file (400 g)
100 g caise deshidratate
1 cana de cus cus
ulei de masline (pentru prajit si cus cus)
unt (pentru cus cus)

Se prepara sosul de iaurt amestecand iaurtul cu o lingura de ceapa tocata, chimen, ghimbir, jumatate din zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.

Se prepara cus cus-ul urmand indicatiile de pe pachet. Se taie caisele felii si se calesc in ulei de masline impreuna cu ceapa nu mai mai mult de doua minute dupa care se amesteca cu cus cus-ul.

Se face la gratar somonul asezonat cu sare, piper si zeama de lamaie.

Se aseaza totul frumos pe un platou si se serveste. Bon apetit!

1 Comment


  1. Cred ca a fost foarte bun. Parca mi-ar fi placut cu un sos roz, cu rodii.
    Dar eu sunt dominata de “estetic”, nu te lua dupa mine.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.