SNITELE DIN PIEPT DE PUI


Din nou, pentru „oameni normali”, de fapt pentru noi toti, iata o reteta care se face foarte des in toate bucatariile. De ce ar fi snitele acestea „criminale”? Numai fiindca am adaugat niste mici amanunte, niste fineturi „ucigase”.
Ingrediente, 3-4 portii:
• Un piept de pui mare, cca 4-500g , dezosat si fara piele
• 3 oua
• 2 linguri de faina
• 200 g pesmet
• O legatura de patrunjel
• 200ml ulei
• 1 lingura de unt
• Sare, piper
Un prim secret este: tai pieptul de pui, pe verticala in doua jumatati. Apoi tai felii groase de 1.5-2 cm, perpendicular pe fibre. Rezulta cam 12 felii.
Ouale se bat intr-un castronel cu sare, piper si patrunjel tocat.
Toate feliile de piept se trec prin faina. Se scutura surplusul. Apoi se trec prin ouale batute si prin pesmet.
Se incing untul si uleiul, combinate, intr-o tigaie. Se prajesc snitelele la foc mijlociu. Se introc pe cealalta parte atunci cand apare deasupra un lichid roz. Prajirea nu trebuie sa dureze mai mult de 2 minute pe fiecare parte.
Se scot snitelele din tigaie cu o paleta si se pun pe o servetele absorbante.
Se servesc imediat cu salata verde, cu salata de rosii sau de muraturi. Desi nu este sanatos si ngrasa, snitelele sunt foarte bune cu piure de cartofi. Dar tot ce-i bun….

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.