Savarine

Astazi, la micul dejun, musafirii de la Cottage Poe au primit la desert savarine siropoase. Gazdele au degustat si ele. Verdict unanim: criminale!

Pentru 12 savarine mici:
Blatul:
• 6 oua
• 100g zahar pudra
• 120g pesmet
• 15 + 15g faina
• 15ml rom
• 50g unt
Umplutura:
• 200g gem de capsuni
• 250g smantana pentru frisca
• 1 lingura zahar pudra
• 1 plic de intaritor de frisca
Siropul:
• 300g zahar
• 450ml apa
• 100ml rom

Se bat foarte bine albusurile cu zaharul pudra. Apoi se incorporeaza, alternativ, galbenusurile, pesmetul, faina si o lingura de rom.
Formele de briosa sau de tarta se tapeteaza cu unt si se pudreaza cu faina.
Se toarna compozitia in forme, umplandu-le doar pe trei sferturi. Se coc 20 minute la cuptorul incins anterior la 180 grade.
Cand sunt gata, se rastoarna, cu forma cu tot, pe o foaie de copt si se acopera cu un prosop. Se lasa asa sa se raceasca.
Intre timp se fierbe siropul din apa si zahar 15 minute. Apoi se pune romul, se acopera si se lasa la racit.
Blaturile se scufunda pentru 2-3 secunde in sirop si apoi se lasa cel putin 30 minute in frigider.
Se ung savarinele cu cate 1-2 lingurite de gem de capsuni. Apoi se taie un capacel si se umplu cu frisca batuta cu zahar pudra si intaritor.
Se pastreaza la rece si se servesc potentialelor victime, pe cate una pe farfurioara de cristal si cu lingurita de argint.

Comenteaza