Salata vietnameza de pui


O salata usoara de seara, si mai orientala decat de obicei.

Ingrediente:
1 piept de pui, fript si taiat fasii
1,2 morcovi, curatati
1,2 castraveti, spalati
2,3 ridichi, feliate fin
jumatate de ceapa rosie sau 2-3 cepe verzi, feliate fin
frunzele de la 2-3 fire de menta
25g alune prajite, tocate grosier
100g taietei de orez

Dressing:
1 lingura si jumatate sos de peste
1 lingura si jumatate sos de soia
1 lingura si jumatate ulei de susan
coaja si zeama de la o lamaie
1 ardei iute rosu, curatat de seminte si tocat fin sau o lingurita de sos sweet chilli

Amestecati toate ingredientele prntru dressing intr-un bol mare in care intentionati sa serviti salata. Pregatiti taieteii urmand instructiunile de pe pachet, apoi scurgeti-i si adaugati-i in bolul cu dressingul.

Feliati morcovii in fasii lungi folosind un peeler. Faceti acelasi lucru si cu castravetii dar opriti-va cand ajungeti la seminte. Partea din mijloc cu seminte nu se foloseste. Adaugati morcovul si castravetele peste amestecul de taietei impreuna cu pieptul de pui, ridichiile, ceapa si menta.

Amestecati totul bine si presarati alunele tocate.

Pofta buna!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.