SALATA ORIENTALA

De fapt „Salata orientala” este un fel de mancare nesofisticat, care se serveste la pranz sau la cina. Aici eu am scris, in continuare, reteta in varianta folosita in bucataria noastra, criminal-de-simpla.
INGREDIENTE, 8 portii:
1.5 kg cartofi rosii, 2 cepe rosii, 4 oua, 30 masline; 50ml otet, 150 ml apa; 2 linguri ulei de floarea soarelui, sare, piper, 1 lingurita mustar, 1 lingurita zahar, patrunjel verde, tocat
MOD DE PREPARARE
Cartofii, spalati, se fierb, in coaja, cam 30 minute. Se curata cat mai fierbinti si se taie in rondele groase de cca 1 cm.
Ceapa se taie „pestisori”
Ouale se fierb „cleioase”, se curata si se taie in sferturi.
Se prepara sosul intr-un borcan cu capac, din apa, otet de mere, ulei, sare, piper, mustar si putin zahar. Se pune capacul si se scutura bine. Se toarna acest sos peste cartofii fierbinti amestecati cu ceapa si masline. Se presara cu patrunjel peste care se aseaza ouale fierte. Se presara putin piper, proaspat macinat peste oua.
Se acopera castronul pentru a se absorbi sosul.
Se serveste, de preferat, calda.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.