Salata de ton primavarateca cu colesterol adaugat


Am facut acum multi multi ani prima oara aceasta salata care e o alternativa mai lejera si chiar mai gustoasa pentru obijnuita salata de ton cu porumb si cu maioneza. Se face instantaneu si daca nu vreti colesterol adaugat nu mai puneti oua, desi combinatia e foarte buna.

Ingrediente
1 conserva porumb (400 g)
180 g ton conserva
1 legatura de ridichi
1 salata verde mica
1 legatura ceapa verde
150 g iaurt
1 lingurita mustar
4 oua
zeama de la o lamaie
4 linguri ulei de masline

Preparare
Se fierb ouale, merg foarte bine si cleioase pentru ca le asezati pe salata. Se curata de coaja si se taie in 4.

Se scurg conservele de ton si de porumb. Se curata ridichiile si se taie felii subtiri. Se curata ceapa verde si se taie rondele subtiri.

Dressingul se prepara amestecand iaurtul cu zeama de lamaie, ulei de masline, o lingurita de zahar, sare, piper dupa gust si o lingurita de mustar. Amestecarea e mai eficienta daca se realizeaza cu un tel mic. In lipsa, merge si cu o furculita.

Pe farfurii sau intr-un castron se aranjeaza salata verde, ridichiile, tonul si porumbul. Deasupra se aseaza frumos ouale. Se stropeste totul cu dressing si se mananca. Hi hi.

Rontz rontz!

3 Comments


  1. cred ca la asta m-as putea baga si eu :)))


  2. Vivi, ai grija cu punctul de focus…:P
    Sau tie iti plac mai mult ridichile?


  3. Măi Cezare, măi !
    Tu asta vezi când te uiţi la o minunăţie gastronomică ? Punctul de focus ?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.