Salata de pui, multicolora

Farfurie multicolora (de la Istanbul) + pui fript (de la Poe) + mot de busuioc verde (din jardiniera de pe balcon) = salata minunat de ucigasa.

 

INGREDIENTE pentru 4-6 portii:
1 piept de pui sau 2 pulpe fripte la gratar sau in cuptor
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
1 ardei gras portocaliu
1 zucchini
1 dovlecel
1 morcov
10 rosiute cherry
2 catei de usturoi pisati
50 ml ulei de masline
100 ml otet diluat
Sare, piper
Ramurele de busuioc pentru decor
 

Carnea de pui, ardeii, dovleceii si zucchini se taie in cubulete mici de circa 1.5cm. Morcovul se rade pe razatoarea cu gauri mici.

Rosiile se taie in jumatati.

Intr-o tigaie adanca se incinge uleiul si apoi se caleste morcovul, pana cand uleiul capata o culoare portocalie. Se continua  calirea cu ardeii, zucchini si dovlecelul. Cand sunt inmuiate se adauga pentru 2 minute si rosiile. Apoi se scot toate intrun castron unde se adauga carnea de pui, otetul diluat, usturoiul pisat, sare si piper.

Se serveste in castronele individuale, ornate cu ramurele de busuioc, alaturi de chifle proaspete,

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.