SALATA DE PUI, cu urda


Din cand in cand, atunci cand imi aduc aminte ca trebuie sa mancam „sanatos” pregatesc aceasta salata. Am si niste mici secrete-criminale.

INGREDIENTE pentru 4-6 portii:
1 piept de pui sau 2 pulpe rotisate, o andiva, o salata verde, 2 rosii, 6 ridichii, 2 fire de ceapa verde, 2 linguri de ulei de masline, o lingura de maioneza, otet de vin, otet balsamic, 2 bucati de urda, o lingura de nuci tocate, sare si sare de mare.
MOD DE PREPARARE: Se scot oasele si pielea de pe friptura de pui, iar carnea se taie in cubulete mici. Se taie andivele, ridichiile si ceapa verde in inele subtiri, iar salata verde se rupe in fasii mici. Rosiile se taie in felii subtiri. Toate legumele se pun intr-un castron incapator.
Separat se prepara sosul. Intr-un borcan se pun: uleiul, otetul de vin, maioneza si sarea si apoi se agita bine. Se toarna sosul peste salata si se amesteca.
Se aseaza pe farfurie cate o movilita de salata si o bucata de urda.
Se stropeste totul cu ulei balsamic, cu sare de mare si cu nuci maruntite.
Care este secretul „criminal”? Este maioneza amestecata in sos, care-i ofera un gust aparte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.