RULOURI CASTRAVETE / SUNCA

Aperitivul “asasin” de la masa de Pasti a cuprins si acest preparat. Am avut satisfactia ca victimele nu au recunoscut imediat componentele acestei simple gustarici. Nici chiar verisoara-specialista Anca …

Ingrediente, 16 bucati:
• 1 castravete de sera; 200 g sunca (taiata foarte subtire); 30g unt moale
Preparare:
Castravetele se curata de coaja. Se taie in fasii lungi, foarte subtiri, obligatoriu cu dispozitivul de curatat legume.
Sunca se taie in fasii, de aceasi latime cu a fasiilor de castravete, dar mai scrurte decate acestea.
Se unge sunca cu putin unt, se lipeste fasia de castravete si apoi se ruleaza impreuna. Se aseaza pe o farfurie, cu baza cilindului in jos. Se lasa sa se scurga apa de la castraveti cam 2 ore. Se transfera pe platoul de servit si se orneaza cu capere.
PONT: Acest dispozitiv se gaseste la TCM, chiar in varianta electrica, cu baterii. Costa 35 Ron, dar merita.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.