Rulada de vinete cu carne

O mancarica buna cu specific turcesc. Mie mi-a fost teama ca va fi prea grea dar datorita condimentelor gustul carnii este mult schimbat.

Ingrediente:

2-3 vinete
5-6 rosii uscate
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
500 g carne de vita tocata
1 lingurita mustar
1 ou
1 lingura patrunjel tocat
1 lingurita chimen
cimbru uscat
1-2 ardei capia daca vreti sa fiti super autentici puneti ardei capia verzi turcesti
zeama de la o lamaie

Vinetele se spala, se curata si se taie pe lung in felii subtirele. Se sareaza bine feliile de vinete pe ambele fete si se lasa macar jumatate de ora sa iasa apa din ele. Se spala de sare si se scurg.

Se scurg de ulei rosiile uscate si se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca dupa care se calesc. Se lasa sa se raceasca si apoi se framanta impreuna cu carnea tocata, mustar, ou, rosii uscate, patrunjel, chimen, cimbru, sare si piper.

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se sterg feliile de vinete si se aseaza pe fiecare carne, se ruleaza si apoi se aseaza intr-o forma unsa. Se toarna pe deasupra 2 linguri de ulei de masline. Se pun deasupra ardeii capia taiati jumatati.

Se coace 30-40 de minute. Se scot si se servesc cu suc de lamaie.

Yam yam!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.