Ruladă de spanac cu cremă de brânză

Astazi am pregatit o o reteta “ucigasa” de un verde otravitor. I-am dat forma de rulada si am umplut-o cu o crema colorata pentru a deruta victimele….

Ingrediente
• 130 g făină
• 130 g unt
• 270 ml lapte (sau 4 linguri lapte praf)
• 1 cutie mare (conserva) de spanac sau o punga de 500g spanac congelat
• 5 ouă
• 250 g crema de brânză
• 100 g telemea de oaie
• 150 g parmezan ras (sau cas tare, afumat)
• 50 g unt
• 1 ardei gras galben
• Sare sau o lingura de Vegeta , piper
• ½ legatura patrunjel tocat marunt
Preparare
1. Se scurge, intro cana, zeama de la conserva de spanac. Frunzele se paseaza cu blenderul pana devin piure. In cazul in care se foloseste spanacul congelat este bine sa fie dezghetat inainte de folosire.
2. Untul tăiat cubuleţe se topeşte intro craticioara. Se adauga treptat faina si se amesteca foarte repede, pana se formeaza o crema. Se pune spa¬nacul facut piure sau tocat mărunt. Se stinge compozitia cu laptele călduţ adăugat puţin câte puţin şi se amestecă bine. Eu am folosit zeama de la conserva in care am dizolvat laptele praf si Vegeta. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească, apoi se adaugă gălbenuşurile, pe rand, albuşurile bătute spumă şi piperul. Eu, de obicei, la spanac folosesc Vegeta in loc de sare.
3. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul încins, aproximativ 25 de minute la foc mare. Apoi, inca 20 de minute se mai coace cu focul redus la mijlociu.
4. In 50 g unt se caleste ardeiul taiat in cubulete mici pana se inmoaie.
5. Între timp, se pregăteşte umplutura. Brânza-crema se amestecă cu telemeaua rasă, cu parmezanul sau casul si patrunjelul tocat. Se adaugă ardeiul gras calit şi condiment, după gust.
6. Dupa ce se scoate tava din cuptor, se acopera cu hartie de copt, servet de bucatarie si alta tava. Totul se rastoarna printro miscare scurta. Apoi, imediat, se desprinde hartia de pe fundul blatului.
7. Se întinde compoziţia de brânză şi se rulează atent. Se impatureste ruloul strans in hartia de copt si servetul de panza, apoi in folie alimentara. Când se răceşte, se desface, se aseaza pe o tava lunga, se taie felii şi se serveşte cu oua ochiuri.

Sunt sigura ca, daca se foloseste spanac congelat sau proaspat, culoarea ruladei va deveni verde-smarald, dar efectul “criminal” se pierde…

Comenteaza