Rulada capsuni-caise

Cu gandul la primavara care se lasa asteptata, am apelat la fructe din import, nu la fel de gustoase ca cele autohtone, dar aspectuase. Cu ceva vraji, desertul a devenit in mod fulgerator a arma mortala impotriva musafirilor. S-au declarat invinsi!

Pentru o rulada de 12 felii:
• Blatul de pandispan: 4oua, 4 linguri de faina, 4 linguri de zahar, un plic zahar vanilat
• Crema: 200g caise uscate, zeama de la 3 portocale mari, 30g zahar, 50g stafide, coaja rasa de la o prtocala
• Decor: 250g smantana pentru frisca, 30g zahar pudra, 1 plic intaritor de frisca, 300g capsuni taiate in felii subtiri

Preparare:
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul , pana ce devine o spuma tare.
Adaugam galbenusurile si mixam pana ce isi mareste volumul. Apoi amestecam cu faina. Se incorporeaza incet ca sa nu se lase spuma.
Coacem intr-o tava cu hartie de copt cca 20 minute.
Se scoate blatul, se ia hartia de copt si se aseaza pe un prosop de bucatarie curat si umed. Se ruleaza cu grija si se lasa la racit.
Pentru crema, se fierb caisele taiate in bucati cu stafidele, sucul de portocala, zaharul si coaja de portocala, cam 20 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se paseaza totul cu blenderul. Se desface rulada si se intinde crema. Se lasa la racit.
Batem frisca pana ce se intareste si adaugam zaharul pudra si intaritorul de frisca. Se imbraca rulada intr-un strat subtire de frisca si se orneaza cu capsuni.
Vine-vine primavara!

Comenteaza