Rosti cu ochiuri

Reteta elvetiana, oua romanesti, rezultat „criminal”.

Simple si usor de facut, aceste turtite de cartofi sunt minunate la micul dejun.

 

Ingrediente pentru doua persoane:* 500 gr cartofi      * 4 oua     * 2 fire ceapa verde *  4 linguri de ulei; * 50g unt; 2 rosii; * sare     * piper     * patrunjel.

Mod de preparare:
Se folosesc cartofi albi ca sunt mai fainosi. Se curata de coaja, se rad intr-un castron, se adauga un praf de sare si se lasa sa stea 10 minute. Apoi se storc bine de tot si se tamponeaza cu un prosop. Se amesteca cu doua cepe verzi taiate in inele subtiri. Se preseaza bine sub forma a doua turte.

Se incing bine 2 linguri de ulei si 20 g unt intr-o tigaie mica. Se pune una din turtele de cartofi si se aplatizeaza cu paleta. Cand s-a rumenit, se intoarce pe partea cealalta. Se mai adauga o bucatica de unt.

Se sparg deasupra doua oua, se da focul la minimum si se continua coacerea cu capacul pus. Se scoate rosti-ul pe servetele absorbante si apoi se pune in farfuria ornata cu felii de rosii. Se presara piper proaspat macinat.

Se procedeaza la fel si cu a doua portie.

Idealul ar fi sa se lucreze concomitent la doua tigaite, astfel incat cele doua victime sa se coordoneze chiar si la micul dejun.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.