Rosii umplute cu masline

O mancarica de vara in adevaratul sens al cuvantului. Foarte light dar in acelasi timp cu caracter, combina o multime de gusturi care te fac sa te gandesti la vara, la mare si la Italia.

Ingrediente:
10 rosii mari
60 g rosii uscate
100 g masline fara samburi
2 cepe
4 catei de usturoi
o legatura de busuioc
125 g orez
2 linguri capere
ulei de masline

Se spala rosiile si se taie fiecareia cate un capacel. Se golesc de miez si se toaca pulpa. Se lasa sa se scurga rosiile uscate de ulei si se taie cuburi. Se toaca ceapa si usturoiul. Se curata busuiocul, se pastreaza cateva frunze pentru decor iar restul se toaca.

Se incinge cuptorul la 180 grade (mediu). Se fierbe orezul si se scurge de apa.

Se calesc ceapa, usturoiul si busuiocul tocat in ulei de masline. Se adauga pulpa de rosii tocata si se da in fiert. Se adauga rosiile uscate, maslinele si caperele si se condimenteaza cu sare si piper. Rosiile se umplu cu acest amestec si se aseaza intr-o tava. Se aseaza capacelele peste rosii si se coc la cuptor cam jumatate de ora pana incepe sa li se zbarceasca coaja.

Se orneaza cu busuiocul pastrat pentru decor, se stropesc cu ulei de masline si se servesc.

Bon appetit!

1 Comment


  1. Daca o criminala adevarata facea acest preparat, atuci coditele rosiilor erau prezente. Asa…., nota 10 din partea vegetarienilor.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.