Risotto cu ciuperci si pui


Cand mi-am dat seama ca nu e nici o reteta de risotto pe blogul criminal cuprinsa de panica m-am repezit la bucatarie si de indata m-am pus pe treaba. Desi numele poate suna complicat va asigur ca nu e nici pe departe asa. Prepararea e asemanatoare cu cea a pilafului iar rezultatul este delicios.

Ingrediente:
1 ceapa medie
250g orez pentru risotto
ulei de masline
150ml vin alb
750ml supa de legume
250 ciuperci de padure, eu am folosit cu succes hribi congelati
400g file de piept pui
75g parmezan
jumatate de legatura de patrunjel
sare si piper

Se caleste ceapa si orezul in ulei incins. Se amesteca vinul cu supa de legume si se toarna jumatate din cantitate peste orez. Se amesteca si se fierbe inabusit la foc mic cam 35 de minute. Se completeaza cu lichid din cand in cand.

Intr-o tigaie se prajesc ciupercile si se scot dupa care se prajeste carnea de pui taiata felii subtiri.

Se adauga la risotto parmezanul ras si patrunjelul tocat. Se amesteca ciupercile si carnea de pui la risotto.

O nebunie!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.