Ratatouille cu cus-cus si sos de iaurt


Si iata cum Ancuta cea draguta s-a transformat in soricel si a facut un ratatouille minunat. Ratatouille nu este doar un soarece celebru, mai precis numele soarecelui cu pricina vine de la numele acestei tocanite de legume frantuzesti. Si pentru ca multi dintre francezii de astazi provin din Maroc si nu numai, garnitura propusa de aceasta reteta este cus-cus. Va asigur ca e o nebunie si bien-sur usor de facut.

Ingrediente:
1 vanata
2 dovlecei
2 ardei grasi
2 legaturi de ceapa verde
4 catei de usturoi
1 conserva de rosii
125 ml vin rosu
1 lingurita de rozmarin tocat
2 lingurite de cimbru tocat
1 lingurita de patrunjel tocat
250 g cus cus
200 g iaurt
100 ml smantana
zeama de la o lamaie

Preparare:
Se curata legumele si se taie cubulete. Se toaca ceapa si 2 catei de usturoi si se calesc in ulei de masline. Se adauga si celalalte legume si se calesc amestecand pana incep sa isi degaje aroma. Se adauga apoi rosiile, vinul, cate o lingurita de cimbru si rozmarin tocate. Se sareaza si se pipereaza. Se da focul mic si se fierbe inabusit cam jumatate de ora.

In timp ce se fac legumele se prepara cus cus-ul urmand indicatiile de pe pachet (se adauga apa fiarta sarata si unt, puteti pune si un pic de ulei de masline). Cus cus-ul este un produs din grau si il gasiti in general alaturi de orez sau langa fulgi de fasole sau chiar si la raionul de produse straine.

Sosul se prepara amestecand iaurtul cu smantana, 2 catei de usturoi pisat, cate o lingurita de cimbru si de patrunjel tocate, sare, piper si zeama de lamaie.

Cus cus-ul se serveste alaturi de ratatouille, cu sos de iaurt.

Bon apetit!

1 Comment


  1. Buna mancarica, dar cu ce omoram victimele daca nu avem ceva nesanatos? Cu usturoi?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.