PUI LIPICIOS, CU LAMAIE


Cea mai usoara si surprinzatoare fripturica. Se pare ca este reteta lui Gordon. Cine stie, cunoaste!

Pentru 4 portii:
• 8 pulpe inferioare
• 4 linguri ulei de masline
• 1 lamaie
• Un catel de usturoi
• 1 lingurita cimbru
• 2 linguri sos de soia
• 2 linguri de miere
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline. In el se rumenesc timp de 4-5 minute: pulpele, catelul de usturoi intreg (taiat in 2 bucati pe orizontala) si cimbrul.
Cand puiul este rumenit se adauga sosul de soia, mierea, lamaia taiata in feliute subtiri, sare si piper. Se omogenizeaza totul. Se toarna deasupra apa clocotita si se continua fierberea cam 15 minute.
Ca prin minune se formeaza un sos delicios.
Si gata!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.