Pui cu rosii si nu numai


O reteta care dupa titlu pare foarte simpla dar in realitate e chiar complicata ca gust dar nu complexa din punct de vedere al realizarii.

Ingrediente:
3 catei de usturoi
coaja rasa si zeama de la o lamaie
ulei de masline
1 lingurita boabe de piper
6 copane de pui
300 g rosii sau o conserva de rosii de 400g
2 fileuri de anchois
1 fir rozmarin
250 g ciuperci champignon
250 ml vin alb
1 lingurita vegeta
2 linguri bulion
2 linguri masline

Se curata cateii de usturoi, se piseaza si se amesteca cu coaja de lamaie si cu piper. Se adauga la acest amestec 2 linguri de ulei si sare si se freaca puiul cu acesta marinata. Se lasa sa se marineze cam o ora.

Daca folositi rosii proaspete trebuie sa le decojiti si sa le taiati cuburi, un motiv in plus pentru a alege o conserva in caz ca va grabiti. Se spala si se taie felii ciupercile, se toaca marunt fileurile de anchois si rozmarinul.

Se prajeste carnea intorcand-o pe toate partile pana se rumeneste un pic dupa care se adauga vin si restul de marinata si se lasa sa dea in clocot. Se adauga bulionul, sucul de lamaie, vegeta, rozmarinul, ciupercile si maslinele. Se lasa la foc usor pana scade un pic si puiul e bine facut. In caz de nevoie mai completati cu apa.

Ca garnitura merge piure de cartofi, cus cus chiar si paste.

Bon apetit!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.