Pui cu cocos in stil Thai


O mancare dulce sarata foarte buna. Combinatia dovleac – vinete este absolut delicioasa si trebuie neaparat incercata. Ca sa zic asa, de sezon in Romania, caci in Thailanda e vara si nu stim cand se face dovleacul. 🙂

Ingrediente:
1 dovleac placintar de 1 – 1,5 kg, curatat de coaja si seminte, taiat cuburi potrivite, de 3 pe 3 e perfect 🙂
1 vanata mare, taiata cubulete
3 linguri fulgi de cocos
4 linguri pesmet
2 piepti de pui
1 ou, batut
300g rosii cherry
2 linguri pasta rosie de curry (se gaseste la raioanele de produse internationale, eu am luat de la Megaimage)
1 mana frunza coriandru, tocate grosier
felii de lime pentru servit, se storc usor pe pieptul de pui

Incingeti cuptorul la 200 grade – mediu spre taricel. In tava de cuptor puneti 2-3 linguri de ulei. Tavaliti cuburile de dovleac si de vanata prin uleiul din tava. Bagati la cuptor si intoarceti cuburile dupa 10 minute. Dupa intoarcere le mai lasati inca 10 minute.

Intre timp sa preparam snitelele thailandeze. Surpriza! Se fac ca cele neaose vieneze. Amestecati pesmetul cu fulgii de cocos. Dati cate jumatate de piept de pui prin ou si apoi prin mixul de pesmet. Adaugati rosiile, crestate un pic pentru a lasa zeama, si pasta de curry la legume si amestecati totul bine. Asezati puiul deasupra legumelor. Lasati inca 25 de minute pana cand puiul se rumeneste frumos.

Din cand in cand, aveti grija sa mai scuturati tava astfel incat sa nu se prinda legumele.

Presarati coriandru si serviti cu lime. O nebunie!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.