Pui Bordo

Din serialul: „Noua ne place frantuzeste” am pregatit intr-o duminica o fripturica de pui fandosita. De fapt, am inceput de sambata. Vedeti in continuare de ce.

Pentru 8 portii:
• Pulpele si pieptul de la 2 pui mari
• 2 cepe, tocate marunt
• 2 morcovi, feliute
• 1 radacina de patrunjel, feliute
• 1 radacina de telina mica, cubulete
• 2 frunze de dafin
• O lingurita de cimbru uscat
• 1 sticla de 700ml vin rosu bun
• 2 linguri de bulion
• 4 linguri de ulei
• 100 g bacon afumat, taiat cubulete
• 500g ciuperci mici champignon
• 100g unt
• Sare, piper
Sambata:
Se pun bucatile de pui intr-o marinata facuta din: vin rosu, morcovi, telina, radacina de patrunjel, ceapa, foi de dafin, cimbru, sare si piper. Se acopera vasul si se lasa peste noapte la frigider.
Duminica:
Se scot bucatile de pui din marinata si se usuca cu servetele de hartie. Apoi se rumenesc in uleiul incins, pe toate partile. Se toarna deasupra marinata si bulionul. Se continua fierberea. Cand este bine patrunsa, carnea se scoate din nou din cratita. Cu blenderul se paseaza sosul obtinut. Din nou, punem bucatile de pui in cratita.
Separat se topesc intr-o tigaita bucatele de bacon. Jumarile obtinute, impreuna cu untura rezultata se toarna peste mancare.
In alta tigaie se topeste untul si in el se prajesc ciupercutele. Apoi si ele ajung in mancare.
Mancarica este complicata, cu multe manevre, cu multe calorii, cu multe grasimi dar DELICIOASA.
Se potriveste cu piure de cartofi si cu muraturi.
Desigur, se serveste cu acelasi vin rosu folosit la preparare.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.