Prajituri coloniale

Weekendul asta m-am trezit ca vreau sa fac o prajitura dar facusem deja cumparaturile. Asa ca a trebuit sa gasesc o reteta adaptata la ce aveam prin casa. E drept ca fiind o veverita strangatoare eu am o multime de provizii prin casa.

Am gasit reteta asta si prajitura care a iesit e foarte buna. In plus e chiar potrivita pentru iarna.

Ingrediente:

4 nuci intregi

160 g nuci macinate

200 g fructe confiate

4 linguri faina

4 linguri amidon

2 lingurite praf de copt

1/2 lingurita scortisoara

1 varf de cutit cuisoare macinate

1 varf de cutit nucsoara macinata

coaja rasa de la o portocala

250 g zahar pudra

200 g unt

4 galbenusuri

4 oua

Puteti folosi un singur gen de fructe confiate cum ar fi de exemplu ciresele. Eu am folosit de data asta mai multe feluri de fructe confiate : portocale, papaia si caise (asta aveam in camara). La raionul de produse pentru prajituri se gasesc si fructe confiate asortate gata taiate in cutiute de 100 de grame.

Se incinge cuptorul la 180 de grade.

Se toaca nucile intregi si fructele confiate, in caz ca n-ati gasit gata tocate. Se mixeaza untul moale adaugand apoi zaharul pudra. Se inglobeaza ouale si galbenusurile unul cate unul dupa care se adauga mirodeniile, nucile (si cele tocate si cele macinate), fructele confiate, coaja de portocala, amidonul, faina si praful de copt.

Compozitia se pune intr-o forma mare de gugulf din silicon. Daca nu aveti asa ceva va recomand sa folositi o forma rotunda simpla cu diametrul in jur de 20 cm sau chiar o forma de chec. Daca forma pe care o folositi nu e din silicon ea trebuie unsa cu unt si tapetata cu faina.

Se coace circa o ora, se lasa sa se racoreasca putin,  dupa care se rastoarna pe platou.

Se poate pudra cu zahar.

Enjoy it with a cup of tea!

2 Comments


  1. super reteta si prezentare.
    voi incerca cu prima ocazie
    felicitari, milena
    p.s. totusi …. mi-ar placea niste poze mai artistice: o floare, un pahar de cristal, un servet frumos, etc


  2. @milena: fotografia sa fie facuta cu o diafragma un pic marita si timpul de expunere sub 1/60. In fine, daca se poate in paharul de cristal sa fie nitel zaibar;)

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.