Prajitura rasturnata cu gutui si nuci


Parca nimic nu te face sa te gandesti mai usor la toamna decat o gutuie. Plus ca in vremea de noiembrie care a fost si ieri parca aducea o raza de soare in bucatarie.

Ingrediente:
Aluat:
100 g nuci tocate
200 g unt
200 g miere
250 g faina integrala
2 lingurite praf de copt
25 g cacao

4 oua

Umplutura:
2 gutui mari
100 g unt
150 g zahar
scortisoara
4 mere

Se curata merele si gutuile si se taie felii. Se pun intr-o tava rotunda cu margine inalta impreuna cu unt, zahar si scortisoara care se baga in cuptorul incins la 180 g. Fructele se lasa la cuptor pana cand se inmoaie bine.

Se toaca nucile si daca aveti rabdare le si prajiti fara adaos de grasime. Eu nu ma omor dupa nuci prajite in prajituri asa ca mi-am gasit scuza perfecta ca sa nu o fac niciodata. Se bate untul cu miere si se inglobeaza ouale unul cate unul amestecand. Se adauga cacao si nuci, se amesteca, iar la final se inglobeaza faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se toarna aluatul peste fructe si se lasa la cuptor cam 40 de minute. Se incearca cu scobitoarea pentru a vedea daca e gata.

Se scoate din cuptor si sa lasa un pic sa se raceasca dupa care se rastoarna pe platoul de servit.

O prajitura pe placul veveritelor. Bon apetit

5 Comments


  1. Introducere poetica !!!
    Poza colorata !!!
    Nota 10


  2. deci, cand ne servesti? :))


  3. Cate oua trebuie ? Sau sunt chioara eu si nu vad cantitatea ? Anyway, tocmai produc versiunea personalizata D … adica are si pere (ca nu aveam destule mere si am suplimentat cu 2 pere)


  4. 4 oua. Am completat si reteta. Bine ca mi-ai zis, e a doua oara cand uit sa spun cate oua se pun.


  5. Depinde cine numara ouale!
    Cocosul, gaina sau gospodina?

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.