PRAJITURA "Dupa Craciun", 4 variante

Secret: Dupa sarbatorile de iarna raman sigur cozonaci (aproape intregi), prajiturele, checuri, biscuiti…

Alt secret: Din toate aceste firimituri, chiar dupa ceva timp, cu putina imaginatie pot aparea noi deserturi.

Combinatii: Resturile faramitate se stropesc cu sirop de zahar, esenta de rom, de vanilie. Dupa ce se inmoaie se adauga: putin unt, cacao, nuci tocate, , stafide, caise uscate, merisoare, etc.

VARIANTA I –  se pune compozitia in castronele mici-mici si se orneaza cu frisca cu gelatina.

VARIANTA II –  se ia din compozitie cu lingurita si se fac bomboane, cu visine din visinata la mijloc. Bomboanele se tapeteaza cu cacao, nuci macinate, nuca de cocos rasa, etc.

VARIANTA III – se ia din compozitie cu lingura si se formeaza “cartofi”. Obligatoriu se pudreaza cu cacao.

VARIANTA IV – se pune toata compozitia in folie de plastic. Se da forma de “salam”. Dupa ce se intareste la frigider se scoate folia si se taie felii. Se pot orna feliile cu frisca, fructe proaspete sau dulceata.

Desigur, mai sunt si alte variante posibile de prezentare.

Dar ramane si o mare problema: caloriile…

2 Comments


  1. Super reteta, usor de facut si foarte gustoasa. Tin minte prajitura “cartof” de pe vremea lui Ceausescu, ne duceam cu clasa la “cofe” si-i lasam fara “cartofi” si fara Brifcor 😛

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.