Prajitura de ciocolata cu visine

E prima oara cand incerc aceasta reteta si pot spune ca mi-a placut atat de mult ce a iesit ca a ajuns in topul prajiturilor preferate. E drept contine toate aromele mele preferate: fructe, ciocolata, vanilie, miere, nuci si scortisoara. Daca adaugati si dragoste va avea cu siguranta gustul fericirii.

Ingrediente:
500 g visine
325 g unt
5 linguri zahar pudra
miezul de la un baton de vanilie
4 oua
220 g miere
200 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita scortisoara macinata
100 g ciocolata rasa
200 g nuci macinate
100 ml Sherry (daca nu aveti puteti folosi Porto sau chiar visinata)

Visinele curatate de samburi se arunca in tigaia in care ati topit in prealabil 75 g de unt pe care l-ati amestecat cu zaharul pudra si cu miezul de la batonul de vanilie. Visinele se inabusa 4-5 minute dupa care se scot cu spumiera si se aseaza pe fundul formei pe care ati ales-o pentru prajitura. Zeama ramasa se fierbe pana cand siropul incepe sa se lege dupa care se toarna in tava peste visine.

Se bat 250 de grame de unt moale in care se inglobeaza pe rand ouale si mierea. Se inglobeaza apoi nucile si ciocolata ambele tocate, Sherry iar la final faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se toarna aluatul peste visine si se coace cam o ora la 180 de grade. Se incearca daca este gata folosind o scobitoare.

Se scoate din cuptor, se lasa un pic sa se racoreasca dupa care se rastoarna pe platoul de servit.

Dupa o felie victimele vor vedea cu siguranta viata in roz!

1 Comment


  1. WOW
    Mi-am pierdut toate cuvintele.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.