Prajitura curmalobanana cu nuci

O prajitura delicioasa cu un gust aparte. Gustul e foarte greu de descris asa ca trebuie neaparat sa faceti si voi. Nu e cea mai simplu de facut prajitura din lume dar nici complicat nu e de facut. Se paseaza, se amesteca, se coace si se mananca. Detaliile in continuare!

Aluat:
300 g curmale fara samburi
2 banane
175 g unt
3 oua
1 plic zahar vanilat
75 g faina
75 g amidon
50 g cacao
50 g nuci tocate
50 g migdale macinate

Sos
3 linguri zahar
coaja rasa de la o portocala
1 lingura de amidon
500 ml suc de portocale

Ornat
iaurt
portocale
fructe physalis (optional)

Se incinge cuptorul la 180 de grade. Se toaca nucile.

Se taie marunt curmalele si se fierb inabusit in apa (cca 100 ml) cam 10 minute. Se dau in clocot 2 minute amestecand. Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga bananele pasate, untul moale, zahar vanilat si oua.

Se inglobeaza apoi faina, amidon, cacao, nuci si migdale. Aluatul se aseaza intr-o tava rotunda cu diametru de 22-24 cm tapetata cu unt si faina. Se coace circa 30 de minute dupa care se scoate din cuptor, se acopera cu folie de aluminiu si se mai coace alte 30 de minute. Nu trebuie sa fie lasata prea mult la cuptor intrucat s-ar usca prea tare si s-ar pierde tot farmecul prajiturii si anume textura cremoasa. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava.

Prepararea sosului e foarte asemanatoare cu prepararea unei budinci. Se amesteca zaharul cu coaja de portocala, amidon si 100 ml de suc. Restul de suc se incalzeste si se inglobeaza in el amidonul dizolvat. Se da in clocot amestecand pana capata un pic consistenta. Sosul se tine la frigider intr-un recipient acoperit pentru a nu face pojghita deasupra.

Prajitura se serveste cu sos alaturi si se decoreaza fiecare felie cu iaurt si cu cate o felie de portocala. Puteti adauga alaturi si fructe de physalis, asta e recomandarea din reteta originala, eu m-am tinut de ea asa ca o transmit mai departe.

Bon apetit!

2 Comments


  1. Cred ca e minunata !


  2. S-a bifat si asta 😀
    Interesanta, si destul de usor de facut

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.