Prajitura cu orez si caise


Am ales aceasta prajitura tocmai pentru ca mi s-a parut super cool combinatia de placinta cu branza cu orez cu lapte. Desi n-am simtit chiar cum mi-as fi dorit gustul de orez cu lapte (e drept am dat laptele in foc de cateva ori si poate a influentat cantitatea de orez din compozitie) prajitura a iesit super buna si mult mai light decat o prajitura cu branza obisnuita.

Ingrediente:
Blat:
300 g faina
70 g zahar
1 ou
180 g unt

Umplutura:
500 ml lapte
150 g zahar
125 g orez cu bob rotund
coaja rasa si sucul de la o lamaie
1 kg caise proaspete sau o conserva de 800 g de compot de caise
500 g branza de vaci
4 oua
1 plic budinca de vanilie
2 linguri unt
3 linguri gem de caise

Se framanta un aluat din faina, zahar, ou si unt. Daca este prea faramicios se adauga 2-3 linguri de apa rece. Se modeleaza o bila, se infasoara in folie transparenta si se da la frigider jumatate de ora.

Se fierbe orezul in apa si apoi se arunca apa in care a fiert, in caz ca mai ramane si se pune din nou la fiert cu lapte si 2-3 linguri de zahar. O data ce a fiert se inglobeaza coaja de lamaie si se lasa sa se raceasca.

In caz ca folositi caise proaspete, ceea ce e mai greu in acest anotimp, le opariti, le decojiti si le taiati in jumatati. Daca folositi caise din compot trebuie doar sa le scurgeti de zeama si sa eliminati excesul de suc punandu-le pe un prosop de hartie.

Se tapeteaza o tava peretii inalti cu unt si faina. Se intinde o foaie de aluat si se tapeteaza cu ea forma ridicand o margine inalta.

Orezul racit se amesteca cu branza de vaci, oua, praful de budinca si restul de zahar. Compozitia se aseaza in tava si se niveleaza.

Deasupra se repartizeaza fructele cu partea rotunjita spre exterior. Se topeste untul si se ung cu el fructele.
Se baga in cuptorul incins la 180 de grade si se lasa circa 60 de minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care e ung caisele cu gem incalzit si se serveste.

Yam yam!

1 Comment

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.