Portofele… de curcan


Mi-am largit cercul victimelor si in cartierul Drumul Taberei: soacra mea si sora ei erau gata-gata sa cada rapuse de acest preparat si mai ales de sosul adiacent.

Compozitie pentru 6 portii:
PORTOFELE:
• Piept de curcan, 1kg
• 4 linguri de ulei
• 100g unt
• 200g carne tocata de vitel
• 1 ceapa
• 4 catei de usturoi
• 1 ou
• 200g branza de capra
• Cimbru
• 100ml vin alb
SOS:
• 1 lingura de faina
• 100ml iaurt gras
• 1 lingura de bulion
• 1 lingura de otet balsamic
• 1 lingurita de zahar brun
• Sare, piper
• Patrunjel
Preparare:
Am feliat si am batut carnea pana am obtinut niste foi subtiri, ca de snitele.
Separat am rumenit in 2 linguri de ulei: ceapa si usturoiul tocate marunt si apoi carnea tocata. Apoi am adaugat branza de capra faramitata, cimbrul, sarea si piperul. Oul l-am pus la final, am amestecat si am oprit focul.
Cu aceasta compozitie am umplut fileurile de curcan, impaturindu-le in 3. Aceste rulouri le-am rumenit cam 3 minute pe fiecare parte in 2 linguri de ulei si 100g de unt. Le-am scos si le-am asezat intr-o tava. Am turnat deasupra 100ml vin alb si le-am pus la cuptorul incins cam 10-12 minute.
Separat am pregatit sosul, adaugand faina in uleiul si untul incinse, ramase de la rumenirea rulourilor. Am stins cu iaurt, bulion si acceto balsamico. Am mai adaugat, sare, piper si putin zahar brun.
Iar la sfarsit: patrunjelul…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.