Placinta de porc in manta de dovlecei


Desi e cu carne tocata e o mancare usurica si foarte buna pentru vara pentru ca are foarte multe legume. E usor de facut, doar ca necesita multa rabdare la prajirea fasiilor de dovlecel. Nimic imposibil!

Ingrediente:
4-5 dovlecei mari
100g pesmet
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
300 grame ardei copti de la borcan
1 legatura de patrunjel
coaja rasa de la o lamaie
500g carne de porc slaba tocata
1 lingurita fulgi de ardei iute
2 lingurite seminte de fenicul
ulei pentru prajit
2 oua
Spalati dovleceii si taiati-le cotorul. Cu ajutorul unui peeler taiati felii subtiri. Opriti-va cand ajungeti la seminte si intoarceti dovlecelul pe alta latura.
Tocati cubulete mici miezul dovleceilor.

Incingeti o tigaie grill si prajiti fasiile de dovlecel (ungeti fasiile cu ulei pe o parte si in timp ce se fac pe partea unsa ungeti si pe partea cealalta). Aveti grija sa nu ardeti dovlecelul si scoateti fasiile pe o farfurie tapetata cu servete de hartie. Intre starturile de dovlecei puneti servete de hartie pentru a indeparta excesul de grasime.

Tocati ceapa marunt si caliti-o pana se inmoaie un pic si apoi adaugati miezul dovleceilor si cateii de usturoi zdrobiti. Prajiti pana dovleceii devin aurii. Lasati sa se raceasca.

Spalati si tocati patrunjelul. Tocati ardeii copti cubulete. Amestecati intr-un castron carnea tocata cu ardeii, legumele calite, coaja rasa de lamaie, ouale, fulgii de ardei iute, semintele de fenicul, patrunjelul si jumatate din cantitatea de pesmet. Adaugati sare si piper dupa gust.

Eu am facut placinta intr-o tava patrata cu latura de 30cm. Daca aveti o tava rotunda, una cu diamtrul 18-20 cm este numai buna. Tapetati tava cu hartie de copt dupa care presarati 1 lingura de pesmet si asezati fasiile de dovlecei, suprapunandu-le putin astfel incat sa acoperiti fundul tavii. Asezati apoi felii suprapuse pe lateral astfel incat sa atarne suficient de mult cat sa puteti sa acoperiti umplutura. Presarati restul de pesmet pe fund.

Puneti umplutura in tava si acoperiti cu fasiile de dovlecei care atarna peste marginile tavii.

Coaceti 1 ora, 1 ora si 15 minute la 180 grade – mediu. E gata cand zeama a scazut si placinta e usor rumenita. Lasati-o sa se raceasca in tava, dupa care avand grija ca marginile sa fie bine deslipite de tava intoarceti-o cu fundul in sus asezand-o pe platoul de servire. Indepartati hartia de copt si sunteti gata de masa.

Bun de tot!

Comenteaza