Placinta cu dovleac si ghimbir

Filiala din Vacaresti a „criminalelor” este la regim. Desertul de astazi are foarte putin zahar si putini carbohidrati. Totusi aceasta placinta a devenit periculoasa, mai ales daca mananci 2-3 bucati. Ce ne facem?

Pentru 20 de bucati:
– un pachet de foi de placinta
– 1.5 kg dovleac ras
– 6 mere decojite, rase
– 1 portocala, coaja si zeama
– 80 g gris
– 75g zahar
– 1 lingura cu varf de cubulete din ghimbir confiat
– 100g unt topit
– 100ml lapte
– 1 ou
– 50g migdale tocate
– 20g migdale fulgi
– Zahar pudra

Se amesteca intr-un castron mare: dovleacul, merele, coaja si zeama de portocala, grisul, zaharul, migdalele tocate si ghimbirul confiat.
Pe tava de copt se pune folia de silicon si apoi hartia de copt unsa cu putin unt.
Se pun in straturi foile, unse fiecare in parte cu un amestec de unt topit si lapte.
Am pus 4 foi suprapuse, jumatate din cantitatea de dovleac, iar 3 foi, restul de dovleac si apoi ultimele foi unse.
Deasupra am turnat un ou batut amestecat cu restul de unt cu lapte.
Am presarat in fasii alternative: zahar pudra si fulgi de migdale.

Nu am reusit sa ucid victima-diabetica fiindca s-a servit cu o bucata ornata cu fulgi de migdale.
Mai incerc….

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.