Placinta criminala de dovleac pe stil englezesc

O placinta minunata pe care o recomand cu caldura iubitorilor dovleacului. E mult mai fina decat placinta clasica si cel putin la fel de buna. Pentru mine a fost o revelatie!

Ingrediente:

Aluat:
150g faina
100g unt
1 ou
1 lingura zahar

Umplutura:
1 dovleac mediu
150g zahar
3 linguri amidon
2 linguri smantana
1 varf de cutit de praf de chili
scortisoara
nucsoara
3 linguri suc de lamaie
1 lingurita coaja rasa de lamaie
3 oua
4 linguri de smantana

Se framanta un aluat din unt, faina, ou si zahar. Se formeaza o bila care se infasoara in folie transparenta si se da la frigider o ora.

Se taie dovleacul felii si se coace la cuptorul incins la 200 grade cam o ora. Se desprinde pulpa de pe coaja si se masoara 400 g de pulpa. Se lasa sa se raceasca.

Se amesteca piureul de dovleac rece cu zahar, amidon, smantana, chili, scortisoara si nucsoara dupa gust, suc de lamaie, coaja de lamaie rasa, oua si smantana.

Se intinde o foaie de aluat subtire cu care se imbraca o forma rotunda tapetata cu unt si faina, ridicand o margine inalta. Eu am folosit o forma cu diametrul de 24 de cm. Daca vreti sa decorati prajitura pastrati un pic de aluat si decupati din el forme decorative.

Se aseaza in in tava compozitia de dovleac si se coace in cuptorul incins la 200 grade 45 de minute. Cand compozitia incepe sa se inchege puteti adauga si formele decorative decupate din aluat. Placinta e gata cand umplutura de dovleac este inchegata bine.

O nebunie!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.