PATE CU TRUFE


Nu am fost in padure cu Kuki, sa cautam trufe. A fost mai simplu, le-am gasit conservate in borcanas, la Zagreb. Sunt sigura ca sunt si in magazinele noastre. Acest pate este de fapt foarte simplu de preparat, chiar si fara trufe, iar rezultatul este, desigur, „criminal”. In fotografie regasesti pateul in micile cutiute de plastic, din planul doi.
INGREDIENTE, 16 portii:
Ingrediente: 50g trufe, 1 cana supa de vita, 750g ficat de pui, 1 ceapa mica, tocata, 1 mar, curatat de coaja si de cotor, tocat, 2 cepe verzi, tocate, zeama de la 1 lamaie, 1/4 cana apa rece, 2 pachetele gelatina-pudra, 1 pachet unt, taiat bucati, 2 linguri whiskey sau cognac, 1 lingurita sare, 1 lingurita mustar pudra, piper, dupa gust; 50 g unt topit pentru ornat, frunzulite de salvie
SI MOD DE PREPARARE: Se taie trufele in feliute mici, ca sa elibereze aromele. Se da in clocot supa de vita intr-o oala, apoi se adauga trufele si se amesteca rapid cca. 30 secunde. Se strecoara apoi printr-o sita, pastrand deoparte, separat, supa si trufele.
Se amesteca ficateii, ceapa, marul, ceapa verde cu supa intr-o cratita si se dau in clocot, la foc mediu. Se face focul mic, se acopera si se fierbe inabusit 5 minute. Se adauga zeama de lamaie.
Putina supa se amesteca cu gelatina intr-un vas mic, si se incalzesc 30 secunde la cuptorul cu microunde. Se toarna apoi in compozitia cu ficatei. Se ia de pe foc. se lasa sa se raceasca 15 minute si se adauga untul, putin cate putin, amestecand continuu.
Se transfera mixtura intr-un blender si se proceseaza pana ce devine omogena. Se adauga whiskey sau cognac. Se transfera in forme individuale: se pune un strat de pasta, apoi unul de trufe si se tot repeta operatia. Se toarna deasupra unt topit si se decoreaza cu feliute de trufe si frunzulite de salvie. Se acopera si se lasa la rece, peste noapte, cel putin 24 de ore, pentru ca aroma trufelor sa aiba timp sa se dezvolte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.