Pate 3 (cu smantana)

Varianta numarul 3 a pateului de ficatei a avut succes de nota 10, chiar la verisoara care le apreciaza pe numerele 1 si 2. Oare cate replici mai urmeaza?

• 400 gr ficatei de pui
• O ceapa
• 3 linguri ulei
• 3 linguri de smantana pentru frisca, 32%
• 2 linguri de coniac
• sare si piper
• 2 mere
• 4 cm de ghimbir-radacina
• 100g unt
• 1 lingurita de cimbru uscat
• Un praf de sofran

In 3 linguri de ulei se pune la calit ceapa tocata, pana se inmoaie putin, fara a se ingalbeni. Ficatul taiat in bucati, se adauga peste ceapa si se caleste 3-4 min. Se adauga putina apa si se lasa sa fiarba inca 7-8 min, pana scade apa de tot iar ficatul e patruns.
Se pun ficateii si ceapa intr-un bol, se adauga smantana, coniacul, sarea si piperul si se mixeaza in blender sau cu pasatorul, pana se face pasta.
Se aranjeaza intr-un castronel si se decoreaza in mod festiv.
Noi am recurs la deja-clasica solutie: mere si ghimbir taiate in bucatele si calite in unt si cimbru.

A nu se uita sofranul. Taranul stie de ce…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.