Paste cu spanac si usturoi


O reteta de vara simpla, rapida si delicioasa.

Ingrediente pentru 2-3 portii depinde cat de foame va e
500g de tagliatelle proaspete, puteti folosi orice alte paste
500g spanac baby
3-4 catei de usturoi
2 linguri otet de vin ro┼ču
2 linguri seminte de pin
50g parmezan ras
ulei de masline
fulgi de chilli

Fierbeti pastele urmand indicatiile de pe pachet. Eu folosesc tagliatelle cu unt proaspete, sunt cele mai bune. Se gasesc la supermarket la rece.

Spalati spanacul si puneti-l intr-o sita. Opariti-l cu apa fiarta si lasati-l la scurs. Nu trebuie insistat prea mult pentru ca fiind vorba de spanac baby el se va opari numaidecat si vrem sa ramana un pic crocant.

Curatati usturoiul si taiati-l rondele subtiri. Incingeti ulei de masline intr-o tigaie si prajiti usturoiul putin, pana incepe sa-si schimbe culoarea, dupa care turnati otetul. Lasati un minut sa dea in foc dupa care opriti focul.

Scurgeti pastele si turnati-le in bolul de servit. Turnati pe deasupra sosul de usturoi, spanacul oparit, seminte de pin, o parte din parmezan si daca mai simtiti nevoia un pic de ulei de masline. Amestecati usor si presarati deasupra restul de parmezan ras si fulgi de chilli.

Comenteaza