PANDISPAN CU RUBARBA

Este prima data cand am folosit rubarba. Se gaseste la Kaufland si citisem despre ea in multe reviste. Mi-a placut foarte mult gustul acrisor si aspectul verde/roz.

– 3 tije de rubarba (cat mai colorate)
– 6 oua
– 6 linguri de zahar
– 6 linguri de faina
– 2 pachete zahar vanilat
– un praf de sare
– 20 g unt pentru uns forma
– 50 g migdale tocate

Am curatat tijele de rubarba, prin jupuire si apoi le-am taiat in segmente de cca 2 cm.
Am facut un pandispan clasic de tip 6+6+6 (oua, faina, zahar) cu zahar vanilat si putina sare.
Am copt compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt unsa cu unt.
Deasupra am presarat rubarba si migdale taiate pe lung.
Am copt cam 30 minute la temperatura medie.
Aspectul a fost minunat iar gustul surprinzator de bun.

SFAT: Eu am servit prajitura cu inghetata de capsuni. Ma gandesc ca e la fel de buna cu orice fel de inghetata sau topping.