Omleta-sufleu

Toata lumea stie sa faca omleta. Dar mai fitzoasa este „omleta-sufleu”. Si mai fina. Si mai buna. Si mai frumoasa.

Ingrediente pentru 2 persoane * 4 oua; * 50g parmezan ras; * 2 linguri busuioc verde, tocat marunt; *2 linguri de ulei; * 30g unt; 50g branza de capra; * 4 rosii cherry
Mod de preparare:
Se separa ouale. Intr-un castronas se amesteca galbenusurile cu parmezanul ras si cu busuiocul tocat. In alt castron se bat spuma albusurile. Peste albusuri se adauga (amestecand usor) galbenusurile.
Doua formite din inox sau din teflon se incing, cu ulei, pe foc. Se toarna compozitia de oua si se lasa sa se rumeneasca 2 minute. Apoi se aseaza deasupra branza de capra taiata in cubulete si rosiile cherry. Formitele se dau la cuptorul incins pentru 15 minute.
Fiecare mesean va primi cate un castronas cu sufleu spumos si aratos. Se servesc cu salata de rosii cu branza de capra si busuioc.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.