Omleta cu ciuperci

La un mic dejun romantic, inainte de cafea, o omleta banala dar cu imbunatatiri criminale…

Pentru doua persoane
• 30g unt
• 30ml ulei
• 250g ciuperci champinion
• O ceapa mica
• 4 oua
• 50ml lapte
• 100g crema de branza
• 5 rosii cherry
• Sare, piper, marar

Se toaca ceapa marunt si se taie in feliute subtiri ciupercile. Cateva ciupercute se lasa intregi. Totul se caleste in unt si ulei, amestecate.
Se scot ciupercutele intregi, calite, care se vor folosi la decor.
Dupa ce se evapora lichidul din tigaie se toarna deasupra ouale batute foarte putin, amestecate cu sare.
Se coace pe aragaz, la foc coarte mic si cu capacul pus. Cand s-au inchegat ouale se rastoarna omleta pe o farfurie. Cu un inel de inox se decupeaza discuri din omleta. Din acestea se construieste un turnulet, alternand omleta cu crema de branza.
Se orneaza cu crema de branza si marar. De jur-imprejur se aseaza rosii decozite si ciupercute calite. Se presara piper proaspat macinat. Eventual se stropesc rosiile cu putin ulei de masline, pentru luciu.
Mortal!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.