Musaca de dovlecei

Mare dilema! Iubesc dovleceii, dar urasc musacaua! Cum am impacat cele doua sentimente? Cu branza! Hi Hi

 

Pentru 6 portii:

  • 4 dovlecei
  • 800 g carne tocata, de vitel
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 legatura de patrunjel
  • O lingurita de oregano uscat
  • 4 rosii
  • 300g telemea
  • 3 oua
  • 100ml ulei
  • 100ml lapte
  • Pentru servit: iaurt

Se spala dovleceii si se taie fasii, pe lung. Rosiile se taie felii. Ceapa si usturoiul se toaca marunt.

Se incinge uleiul si se prajesc, pe rand, feliile de dovlecel. Se lasa la scurs pe servetele de hartie.

In acelasi vas se calesc ceapa si usturoiul, apoi carnea tocata. Dupa ce s-a rumenit totul se condimenteaza cu sare, piper si oregano. La sfarsit se amesteca 2 oua si se opreste focul.

In cratita se aseaza un strat de dovlecei, unul de carne tocata si unul de rosii. Deasupra de rad 200g de branza telemea. Urmeaza un strat de dovlecei si unul de carne. La suprafata se aranjeaza, cu model, felii de dovlecel si de rosii.

Se acopera totul cu un sos facut din ou, lapte, branza rasa si patrunjel tocat. Se acopera cu folie de aluminiu si se coace la 180grade cca 40 de minute. Pentru 15 minute se scoate folia si se continua coptul pana la rumenire.

Se serveste „cobailor” cu mult iaurt.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.