Musaca de cartofi si vinete


Cum putea sa lipseasca mancarea preferata a victimei mele preferate de aici? Simplu, desi imi place musacaua gasesc ca dureaza mult sa o faci, dar ce nu face o criminala pentru a tine victima subjugata? Musaca. Desi in mod traditional musacaua e fie de vinete fie de cartofi eu fac un mix din cele doua. Daca insa preferati musaca simpla, puteti ajusta reteta dubland cantitatea din ingredientul preferat : vinete sau cartofi.

Ingrediente:
2 vinete mijlocii
400g cartofi rosii
700g carne de vita sau amestec cu porc
1 morcov
2 cepe medii
1 ou
2 linguri smantana
1 lingura pesmet
4 rosii sau 2 linguri bulion
200ml supa de carne sau apa

Spalati vinetele si le taiati felii de un deget grosime. Le opariti in apa sarata sau le presarati cu sare si le lasati asa cel putin jumatate de ora. In varianta a 2-a le clatiti si le scurgeti de apa in exces. In ambele variante le asezati pe un fund de lemn acoperit cu prosop de hartie si le lasati sa se scurga. Puteti grabi procesul de scurgere daca asezati deasupra lor un fund de lemn si o greutate mai mare. O data ce s-au scurs le prajiti in ulei. Folositi prosoape de hartie pentru a scapa de excesul de ulei.

Radeti morcovul si un cartof pe razatoarea mica. Taiati ceapa marunt de tot si caliti intr-o tigaie carnea, ceapa, morcovul si cartoful ras amestecand continuu. Continuati pana carnea este prajita. Dati la o parte tigaia de pe foc si lasati sa se raceasca. Adaugati la compozitia de carne ou, smantana, sare si piper.

Puteti folosi fie cartofi cruzi fie fierti. E mai simplu cu cartofi fierti dar mult mai putin criminal. Care va sa zica, curatati cartofii, ii taiati in felii subtiri de jumatate de deget dupa care ii prajiti in uleiul incins. Ii scoateti si ii puneti pe prosoape de hartie ca sa scapati de grasimea in exces.

Trecem acum la asamblarea musacalei. Ungeti cu ulei sau chiar cu unt o cratita cu diametrul de 24-26 cm si o tapetati cu pesmet. Asezati in cratita straturi succesive de cartofi, carne si vinete astfel incat sa incheiati cu un strat de cartofi. Turnati deasupra supa, in care puteti amesteca bulion. Terminati cu un strat de rosii taiate felii. Eu nu stiu de ce n-am avut rosii si am folosit bulion amestecat in supa.

Se baga in cuptorul incins la 200 grade si se coace pana cand tot lichidul se absoarbe iar cartofii de deasupra sunt facuti si rumeniti. O scoateti din cuptor, o lasati sa se raceasca si o rasturnati pe un platou. Dupa care mancati! URA!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.