Moelleux au chocolat


Prajitura suprema a iubitorilor ciocolatei. O data ce ati gustat acest fel de prajitura veti fi inrobiti pe vecie si va veti tari colegii in cautarea restaurantului x de la Paris pe dreapta unde ati mancat aceasta prajitura. Ai zice ca e o briosa dar nu-i chiar asa pentru ca surpriza are miezul de ciocolata lichida!
Ingrediente

4 oua
300g ciocolata neagra
150g unt
75g zahar
2 linguri faina
2 linguri amidon
100 ml smantana pentru frisca

Pentru miez:
32g caramele
80g ciocolata neagra
70ml smantana pentru frisca

Se topesc la bain marie sau la microunde caramelele si separat ciocolata. Se amesteca impreuna si se adauga frisca. Turnati compozitia pe o folie de aluminiu si bagati la concelator pana se intareste.

Topiti restul de ciocolata si amestecati-l cu unt si smantana. Bateti zaharul cu ouale pana amestecul se albeste. Adaugati faina, amidonul si amestecul de ciocolata topita. Repartizati compozitia in vase ceramice micute si adaugati in fiecare un miez din melanjul pe baza de caramele. Scufundati in intregime miezul. Eu am folosit forme de briose pentru ca a trebuit sa transport prajiturile. Pana la urma e si asta o optiune.

Coaceti in cuptorul incins la 180 grade cam 15 minute. Nu trebuie sa exagerati cu coptul intrucat exact asta e secretul pentru a obtine miezul moale. Se serveste calda.

O la la quelle folie!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.