Minestrone

O supa italiana tare buna si foarte potrivita pentru vremea asta. Are o multime de legume si nici pic de carne.

Ingrediente:
1-2 dovlecei de preferat zucchini

2-3 cartofi
2 ardei grasi
1 conserva de rosii sau 2-3 rosii
1 ceapa mare
1 conserva mica de fasole boabe
2 litri supa de legume
ulei de masline
2-3 morcovi
1 telina mica
1 pastarnac
paste scurte (penne de exemplu) 100 g
o ramurica de cimbru sau cimbrisor in functie de ce aveti la indemana
o legatura patrunjel
1 pahar vin alb

Se curata toate legumele. Se taie telina cubulete, pastarnacul si morcovii rondele si se toaca ceapa. Toate se calesc in ulei de masline. Se lasa sa-si dezvolte aroma si se sting cu vin. Se adauga supa de legume si cimbrul.

La 10 minute dupa ce incepe sa fiarba se adauga cartofii, dupa alte 10 minute ardeii si dovleceii si dupa inca 5 minute pastele care se lasa sa fiarba cat scrie pe pachet. Cu cateva minute inainte de a fi gata se adauga si rosiile si fasolea.

Se presara cu patrunjel si frunze de telina tocate si se serveste cu pesto, cam o lingurita la o portie.

Pofta buna

1 Comment


  1. N-are carne, nu se pune!
    Dar cred ca e buna.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.