Miel cu bere

 Imi doresc sa vad Irlanda. Dar pana atunci, fac primul pas incercand o reteta din Dublin. Berea neagra este obligatorie, si in farfurie si in pahar.

 

Pentru 4 persoane:

  • 1 pulpa de miel (aprox 1 kg)
  • 1 portocala curatata si impartita in felii
  • 1 buchetel de frunze de oregano(sau oregano uscat)
  • sare si piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba taiata fin
  • cozi de telina verde taiate marunt
  • 1 morcov mare curatat si taiat rondele marunte
  • 3 linguri de pasta de tomate
  • 1 bere GUINNESS
  • ¼ cana sos Worcestershire
  • 2 crengute de cimbru

 

Preparare:

Incalziti cuptorul la 200 grade C.

In pulpa de miel taiati 3 sau 4 nise si inserati bucatele de portocala si cimbru.

Sarati si piperati pulpa.

 

Intr-o tigaie mare incalziti 3 linguri de ulei si prajiti pulpa de miel pe toate partile.

Luati pulpa deoparte si adaugati in tigaie uleiul ramas, ceapa, morcovul si telina. Caliti 3 minute, apoi adaugati pasta de tomate. Mai caliti 1 minut.

Adaugati carnea inapoi in tigaie, adaugati berea GuiNness, sosul Worcestershire si oregano si fierbeti totul cam 10 minute. Apoi luati carnea din tigaie si transferati-o intr-o tava in cuptorul preincalzit.

Coaceti pulpa de miel la cuptor intre 2 ½ ore si 3 ore, in functie de cat de facuta doriti carnea la mijloc Intoarceti pulpa de cateva ori in timp ce se coace.

Se scoate carne ape un fund de lemn si se taie in felii. Se aseaza pe un platou, peste un pat de piure de cartofi. Sosul din tava se pune in sosiera si se pune pe masa langa platou. Unii poate ar pasa sosul, dar eu l-am preferat natur…

Mie imi place friptura mai in sange (precum v-am avertizat cu alta ocazie).

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.