Mere in foietaj


Intr-o seara la Cottage Poe m-am trezit cu un exces de aluat de foietaj. Puteam sa-l arunc? In nici un caz. Asa ca am gasit niste mere si repede am mai facut ceva bun. E o prajitura foarte usor de facut si foarte potrivita cu anotimpul.

Ingrediente:
1 foaie de foietaj
6 mere potrivite
6 lingurite miere
6 lingurite unt
miez de nuca sau midgale
stafide
scortisoara
1 galbenus

Taiati aluatul in 6 patrate egale. Spalati si curatati merele de cotor folosind fie un instrument special fie pur si simplu un cutit. Asezati fiecare mar in centrul unui patrat de aluat. Umpleti marul cu unt, nuci, stafide si miere si presarati scortisoara. Ridicati aluatul de foietaj pe mar si lipiti-l astfel incat sa imbrace marul. Asezati merele in foietaj intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ungeti-le cu galbenus. Eu am folosit forme individuale pentru ca am facut fix 3 mere si a trebuit sa le bag intr-un cuptor in care se mai cocea ceva.

Coaceti in cuptorul incins la 200 grade 20-30 de minute – aluatul trebuie sa devina auriu iar marul sa se inmoaie.

Sa tot stai la gura sobei si sa mananci mere coapte!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.