MAZARE CU MARAR

Afara ninge, ninge, ninge. Incercam sa ne amintim vara trecuta cu o mancarica din mazare congelata si marar uscat. Un surogat, dar asa bun…
Ingrediente pentru 6 portii:
• 1 kg mazare congelata
• 1 ceapa
• 2 morcovi
• 2 linguri de bulion
• 1 lingurita de zahar
• 2 lingurite de marar uscat
• 2 linguri de ulei
• 1 lingurita de vegeta

Mod de preparare:
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se taie in rondele subtiri. In ulei se calesc putin ceapa si morcovii. Se adauga mazarea, asa cum este, congelata. Se pune apa, pana acopera continutul. Se continua fierberea, cu zahar, bulion si vegeta. Cand mazarea este fiarta (se increteste la suprafata) se adauga mararul si se opreste focul.

Se poate servi cu friganele sau drept garnitura la friptura. Noi am insotit-o cu rulada de curcan si ciuperci.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.