Martisoare – bezea italiana

Pentru acest 1 Martie, prea alb, am pregatit martisoare la fel de albe, dar dulci.
Dupa multe incercari am reusit bezelele italiene perfecte.

Ingrediente:
– 4 albusuri
– 330g zahar
– 100g apa
– o lingurita zeama de lamaie
– un praf de sare
Obligatoriu:
– un mixer cu suport
– un termometru de cofetarie

Albusurile trebuie sa fie proaspete si la temperatura camerei.
Am pornit baterea albusurilor, cu un praf de sare fina si zeama de lamaie in minunea mea de Kitchen Aid. Concomitent am pus pe foc un ibric in care am fiert siropul de zahar pana la 120 grade Celsius (fix).
Imediat am turnat, treptat, in fir subtire, siropul fierbinte peste spuma de albusuri. Se continua baterea bezelei pana cand se raceste aproape de tot. In total aceste operatii pot dura 30-40 minute.
Am pus compozitia intro punga de ornat cu un varf zimtat si am format bezele pe hartia de copt. Mi-au rezultat 3 tavi cu bezele superbe pe care le-am decorat putin. Au stat 3 zile la temperatura camerei pana s-au intarit perfect. Se desprind cu usurinta de pe platou.

Abia astept sa repet experienta, dar voi trece la retete mai complexe.
O primavara frumoasa si dulce ca bezeaua!!!