Paste chinezesti cu legume si pui la minut


Eu cand nu am timp de mancaruri prea complicate produc o mancarica chinezeasca imediat. Uneori folosesc orez dar de data asta intamplarea a facut sa am in casa niste taietei chinezesco-vietnamezi. E o mancare usurica si tare buna.

Ingrediente:
250 g paste asiatice din faina (dar puteti folosi la fel de bine si paste de orez sau cu ou)
o punga legume asiatice asortate congelate (exista un sortiment care se cheama legume pentru wok si care e chiar foarte bun)
200 g piept de pui
sos de chili dulce acrisor – 2 linguri
sos de soia – 4 linguri

Preparare:
Se fierb pastele urmand indicatiile de pe pachet. Se scurg si se lasa de o parte.

Se taie puiul cubulete si se prajeste. Cand ati terminat prajirea scoateti bucatile de pui pe o farfurie.

In tigaia cu ulei incins (daca nu aveti wok merge si o tigaie) se pun legumele si se calesc urmand indicatiile de pe pachet. Cand sunt gata adaugati sosurile de chili si de soia. Se amesteca si se mai lasa un pic pe foc pana se leaga sosul. Daca va plac mancarurile dulci puteti pune si un pic de zahar. Se adauga si puiul si pastele in wok si se amesteca totul pe foc, un minut.

Asta e tot. Pofta buna.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.